Økologisk Søde Kartofler Brownies -

Økologisk Søde Kartofler Brownies

Brownie

Gør 12 portioner

2 medium søde kartofler

2 store aeg

1/2 kop økologisk, hårdttrae-afledte xylitol (birkesød)

1/2 kop kokos sukker

1/2 kop avocadoolie

1 til 2 spiseskefulde sorghum mel

1 spiseskefuld bagepulver

1 kop us.dede ren/rå kakao pulver


For prikken
:

2 mørk chokolade barer, 85 percent ren kakao eller højere.

1/4 kop økologisk, hårdttrae-afledt xylitol (birkesød) (juster efter smag)

1. Vask og placere kartoflerne i ovnen ved 150 grader i ca. 50 minutter. Eller gør

som angivet nedenfor (afsnit 2 og 3)

2. Bring 6 kopper vand i kog i en stor gryde.

3. Skrael de søde kartofler og skaer hver i flere store stykker. Tilføj dem til det

kogende vand, og kog dem møre, cirka 30 minutter *.

 

Forvarm ovnen til 350° F eller 177° C

4. Skael af kartoflerne, og mos dem med en gaffel i en stor skål.

5. Rør aeggene, kokos sukker, avocado olie, sorghum mel, bagning

pulver og kakaopulver.

6. Haeld dejen i en smurt 8 x 8-inch bagning fad og bages i 20-25

minutter eller

7. Når en kage tester kommer ren: Alt spyddet kan bruges som en kage tester,

men mange bagere bare bruge en simpel tandstikker. Hvis du indsaetter det i

midten af kagen, bør det komme ud ren, uden striber af dej. Et par små krummer

er ok!

8. I mellemtiden smelt chokolade barer i et vandbad. Omrør den smeltede xylitol

(birkesød) i chokoladen.

9. Når brownies er faerdigt, skal du fjerne dem fra ovnen, og haeld den smeltede

chokolade over dem for at danne en tynd, jaevnt lag.

10. Lad brownies køle af før servering.

Bemaerk 1: Det glykaemiske belastning i disse korn fri brownies, kan reduceres

yderligere ved at erstatte yderligere xylitol for kokos sukker.

Bemaerk 2: Søde kartofler smag meget bedre, når vi bage dem i ovnen

Du kan finde ingredienserne i en helsekost butik.

Bon appetit!

Iva