6 ugers forløb -

6 UGERS MOBILITET OG

6 UGERS -MOBILITET OG KERNE STABILITET OG STRYRKETRÆNINGSFORLØB

Denne 6 ugers træning fokuserer på mobilitet og Kerne stabilitet og styrke. Du vil gå fra hver time med en følelse af at være GENOPLADET.

Fra den 22 april – 10 juni 2023

HVAD ER MOBILITETS-OG-STYRKETRÆNINGSFORLØB?
 
Denne 6 ugers træning fokuserer på coretræningsprogression og kropsmobilitet og fleksibilitet – altså kombinationen mellem stabilitet, styrke og fleksibilitet. Vi arbejder strategisk fra top til tå med fokus på bevægelse i alle kroppens vigtige led og yderstillinger. Det øger din kernestyrke, kropsmobilitet og gør dig bedre i stand til at udføre alle former for bevægelser i hverdagen, i sport og under træning.
 
Mobilitet kan defineres som ‘evnen til aktivt at opnå udvidede bevægelsesområder’. Tænk på mobilitet som en kombination af fleksibilitet og styrke.
At øge mobilitet er en forudsætning for alle, der ønsker at øge deres præstationer – hvad enten det er som eliteidrætsudøver eller i hverdagen. 
Så: Uanset om du træner for at spille golf på eliteniveau; om du træner i din dagligstue for at opnå en fit og funktionel krop eller bare ønsker at sidde på huk for at lege med dine børn – så gør mobilitet livet bedre.
 
Kort om forskellen på fleksibilitet og mobilitet:
 
Fleksibilitet:er for eksempel, når du kan trække tommelfingeren tilbage med den anden hånd, så den rører dit håndled. Derimod er mobilitet evnen til at trække din tommelfinger til præcis samme sted på dit håndled uden hjælp fra den anden hånd. Med andre ord: Mobilitetstræning en form for styrketræning, der øger nervesystemets evne til at aktivere muskler og led på samme tid.
 
Kerne stabilitet & Styrke/Udholdenhed Trin 1-4: Med en stærk kernemuskulatur kan du mindske smerter i ryggen og helt op til nakke og skuldre, løfte mere, øge styrken betragteligt og minimere chancen for skader. Det er vigtigt til hverdagsaktiviteter, de fleste sportsaktiviteter og træningsøvelser, som også afhænger af en stabil og stærk
kernemuskulatur. Den frontal planke til side planke progressioner er fantastisk til at opbygge kernemuskulaturen for begyndere. Hvorfor?
Fordi det dækker alle komponenter til at bygge planken op til alternerende sider planke ved at følge trin for trin 1-4.

UGE 1 – ÅNDEDRÆT, KERNE & FULL BODY                    

Mere vejrtrækning betyder mere ilt til dine muskler, hvilket er lig med længere, mere vedvarende energi”
Denne uge vi vil sætte fokus på vejrtrækning og kerne step 1 (stabilitet)
Du vil lære at trække vejret dybt, få en fuld frigivelse af din kerne og bækkenbund, hvilket vil lette presset på disse muskler og styrke dem. “Denne type vejrtrækning forbedrer vores træningsrutiner – og vores daglige liv – fordi vi fuldt ud maksimerer område i vores mave til at tage dybere og større vejrtrækninger.

UGE 2 – FULL BODY & BALANCE                  

Kerne step 1 (stabilitet) – Full Body træner kroppen fra top til tå igennem lunges og balanceøvelser. Nyd denne helkropstræning, der udforsker dine leds bevægelser og bevidsthed!

UGE 3 – HOFTER                  

Styrke og mobilitet i hofterne er en vigtig ting Smerter i ryg, knæ er almindeligvis relateret til en dysfunktionel hofte.

Denne træningssession dækker alle hoftepositioner og giver dig mulighed for at udforske dine hofters styrker og svagheder, herunder baller og kerne step 3 (stabilitet).

UGE 4 – SKULDER  OG NAKKE              

Denne træningssession handler om at få styr på skuldre og nakke. Vi vil udforske forskellige tilgange til træning med fokus på dit åndedræt, og din vagusnerve. Vi fortsætter med kerne step 3 (stabilitet)

UGE 5 – RIBBEN, CORE og HOFTER             

Denne træningssession lærer dig, hvordan, hvornår og hvor meget dine mavemuskler skal “spændes op ” i sammenhæng med din hofte, din rygsøjle og dine ribben. Vi træner kernestyrke Step 4 (i en sekvens fra trin 1-3)

UGE 6 – FULL BODY STRENGTH             

“Du bør gøre dette hver dag resten af dit liv og i enhver form for træning”

Denne træningssession fokuserer på din kropsbevidsthed, din mobilitet og styrke. Du vil øve dig i at tilpasse din vejrtrækning med dine bevægelser ved at trække vejret naturligt igennem dem.

Det er også den sidste session, hvor vi opsummerer de 6 ugers træningspas

PRAKTISK INFORMATION

6 ugers forløb: Træning 1 gang om ugen. 6 lørdage.

DATO: 22 og 29 april + 13 og 20 maj + 3 og 10 juni.

TID: lørdag kl. 8:00 til 8:55 – 55 minutter

STED: Iva de Souza Trænings klinik på Frederiksborgvej 2 – 4000 Roskilde

PRIS: Kr. 1.090, –