2 UGERS LIVSFORANDRING 

Har du læst om programmet , og er du klar til at gå i gang? Ellers lad mig fortælle dig min egen helbredshistorie. Det er det bedste, jeg kan gøre for at overbevise dig om, at programmet vil være en fantastisk investering i din fremtidige sundhed!

Jeg ved fra mig selv, at det virker

Jeg ved, at mit program kan gøre en forskel for dig. For det har det gjort for mig. Jeg har et langt livs erfaring med, hvad kost, træning, stresshåndtering og søvn betyder for et godt liv.

Det var en lang vej for mig, før jeg nåede dertil, for  jeg startede ikke med de bedste forudsætninger.

En svær start

Mit helbred var ikke godt, da jeg var ung. Som teenager var jeg indlagt på sygehus flere gange på grund af stærke menstruationssmerter. Jeg fik høfeber, der ødelagde min nattesøvn og mit skolearbejde. Jeg måtte tage meget medicin. Og samtidigt var jeg udsat for et stærk psykisk stress fra mine opgivelser, som det dog ligger udenfor at fortælle om her.

Jeg endte med at få begyndende paradentose i en ung alder. Der, hvor jeg kommer fra, var det meget almindeligt dengang, men jeg var chokeret og brugte i hemmelighed mine lommepenge på at gå til tandlæge! Min bedstemor kunne dog fortælle mig, at hendes forældre og bedsteforældre havde været slanke og med sunde tænder. Sådan ville jeg også have det – og ikke fylde mig med medicin og have dårlig tænder!

Idrætten ændrede mit liv

Jeg dyrkede atletik på højt niveau trods mine helbredsproblemer, og jeg holdt især af springdisciplinerne. Jeg elskede at træne og være sammen med raske og glade idrætsudøvere. Derfor besluttede jeg mig for at læse idræt på universitetet. Jeg begyndte at læse i 1980, og det kom til at ændre mit liv.

Jeg blev klar over, hvor meget den rigtige kost betyder for en sund krop. Jeg fik en større kropsbevidsthed, og jeg lærte af få udbytte af yoga og meditations teknikker. Det satte mig simpelthen på det rigtige spor i livet!

Samtidigt mærkede jeg begyndende bivirkninger af  medicin. Ibuprofen og paracetamol fik jeg i store doser til jeg var 18 år på grund af smerterne, og antihistaminer tog jeg stadig for høfeber. Jeg havde problemer med fordøjelsen, jeg fik kvalme, halsbrand, blev svimmel, og mit syn var påvirket. Jeg mistede lysten til at spise, og jeg troede, at det var min mad, der var problemet.

I dag ved man, at langvarig brug af ibuprofen og paracetamol kan give bivirkninger kan vise sig op til ti år efter i form af mavesår, nyresvigt og hjerte- kar problemer.

Økologi var det nye i London 

I 1990 flyttede jeg fra Brasilien til London. Her var den økologiske bølge lige begyndt, og det var muligt at finde økologiske varer, mejeriprodukter, kød, æg og visse grøntsager.

Da jeg ændrede min kost til økologi, begyndte mine symptomer at forsvinde! Mit tandkød blev sundere og høfeberen blev svagere, så jeg kunne nedsætte min brug af antihistaminer betydeligt.

Jeg er ikke i tvivl om, at min kostændring til økologisk mad var årsagen til, at jeg fik det bedre.

Siden jeg kom til Danmark for snart 23 år siden, har jeg studeret hos og arbejdet med de bedste ernæringseksperter i verden.

De mange års erfaring har overbevist mig om, at vi finder nøglen til det sunde liv med vitalitet og energi ved at lytte til kroppen, for den fortæller det hele!

Mine mentorer, der har lært mig, hvad jeg ved  

Min holistiske mentor Paul Chek har lært mig, at fysikken og følelserne skal ses i en helhed.

Chris Kresser, der er ekspert i funktionel medicin og ”fadder” til Paleo-kost principperne, har lært mig at prioritere de kostprincipper, der virkede for vores forfædre. Funktionel medicin er hverken konventionel eller alternativ medicin. Funktionel medicin fokuserer på at afhjælpe de underliggende årsager til kronisk sygdom, fremfor blot at undertrykke symptomerne på sygdommen. Vores kost og livsstil er de primære faktorer, der afgør, om vi er sunde, eller om vi bliver syge.

Den anerkendte cellebiolog Bruce Liptom forsker i epigenetik. Denne spændende nye videnskab handler om, hvordan vores gener påvirkes af miljøet og – endnu vigtigere – af vores overbevisninger. Epigenetikken anerkender ikke, at vi er prisgivet vores DNA. Vores omgivelser og vores opfattelse af vores omgivelser, kan ændre vores genetiske udtryk. Det er ikke vores DNA, der ændres, men aflæsningen af den genetiske kode. Miljømæssige påvirkninger kan derfor tænde og slukke for generne. Ikke kun ved påvirkning fra kemikalier, kost og livsstil , men også fra tanker, stress og følelser.

Epigenitikken har derfor overbevist mig om, at vi  selv kan tage kontrol med retningen for, hvilke gener vi aktiverer gennem det liv, vi lever. Vi har mulighed for selv at skabe de omgivelser, der gør det muligt at realisere vores fulde potentiale og leve et harmonisk liv, hvor vi kan opleve lykke og kærlighed.

I mange år har jeg fulgt de principper, jeg videregiver til min kunder, og i mange år har jeg  nu været helt fri for de sygdomme og bivirkninger, der tidligere har plaget mig, og jeg tager ingen medicin.

Jeg har nu nået mit mål for et godt liv, og det føles fantastisk! Livskvalitet er for mig det liv, jeg lever nu, fri for sygdom, hvor jeg kan bevæge mig frit, og jeg kan udføre det arbejde jeg elsker!

Jeg får mange tilbagemeldinger fra kunder, der er taknemlige for, at de med min støtte også har fundet deres egen vej tilbage til sundhed, så de nu har indsigt og energi til at fortsætte på egen hånd – og for altid har låst døren til den gamle livsstil, der drænede dem.

Det bedste, der kan ske for mig, er at få sådan en besked fra en kunde!

• Glem kedelig mad, piller og one-size-fits-all kost.
• Glem ekstreme 30-dages stroppekure baseret på ren og skær viljestyrke.
• Vend tilbage til det grundlæggende, det har virket for mennesker i tusindvis af år.
• Gendan din krops naturlige balance med lækker mad og simple daglige strategier, der virker.

Jeg har nået mit mål, hvad med dig, vil du ikke prøve?

I sundhed,
Iva