Brownies med økologiske, søde kartofler -

Brownies med økologiske, søde kartofler

Du finder alle, særlige ingredienser i en helsekostbutik. Hvis du vil lave brownies, der påvirker dit blodsukker endnu mindre, kan du udskifte kokosblomstsukkeret med birkesød. Der bliver ca. 12 brownies ud af opskriften

Browniedej:

2 medium søde kartofler

2 store aeg

1/2 kop økologisk birkesød

1/2 kop kokos(blomst)sukker

1/2 kop avocadoolie

1 til 2 spiseskefulde sorghum mel (mel fra sorghumplanten, glutenfrit)

1 spiseskefuld bagepulver

1 kop usødet ren/rå kakao pulver

Topping:

2 plader mørk chokolade, 85% ren kakao eller højere.

1/4 kop økologisk birkesød (smag til hvor sød du vil have den)

Fremgangsmåde:

Skrub de hele kartofler og bag dem med skræl i ovnen ved 180 g i ca. 50 min. til de er møre, og fjerne herefter skrællen.

Du kan i stedet skrælle kartoflerne, skære dem i store stykker og koge dem møre i vand på ca. 30 minutter. Men du får den bedste smag ud af kartoflerne ved at bage dem i ovnen.

Mos kartoflerne med en gaffel i en stor skål.

Bland æg, kokosblomstsukker, birkesød, avokadoolie, sorghum mel, bagepulver og pulver og kakaopulver og rør dejen godt sammen.

Hæld dejen i et smurt fad på ca. 40 x 40 cm. og bag kagen i en formvarmet ovn ved 180 grader i ca. 20-25 min.

Brug en tandstik, strikkepind e.l. til at checke, om kagen er gennembagt. Der må ikke hænge dej fast i pinden, højst lidt krummer..

Mens kagen bager, smeltes chokoladen i et vandbad. Rør birkesød efter smag i den smeltede chokolade.

Når du har taget de færdige brownies ud af ovnen, hældes den smeltede chokolade over i et jævnt, tyndt lag.

Lad din brownies køle af før udskæring og servering.

Bon appetit!

Iva