Du finder alle, særlige ingredienser i en helsekostbutik. Hvis du vil lave brownies, der påvirker dit blodsukker endnu mindre, kan du udskifte kokosblomstsukkeret med birkesød. Der bliver ca. 12 brownies ud af opskriften
Browniedej:
2 medium søde kartofler
2 store aeg
1/2 kop økologisk birkesød
1/2 kop kokos(blomst)sukker
1/2 kop avocadoolie
1 til 2 spiseskefulde sorghum mel (mel fra sorghumplanten, glutenfrit)
1 spiseskefuld bagepulver
1 kop usødet ren/rå kakao pulver
Topping:
2 plader mørk chokolade, 85% ren kakao eller højere.
1/4 kop økologisk birkesød (smag til hvor sød du vil have den)
Fremgangsmåde:
Skrub de hele kartofler og bag dem med skræl i ovnen ved 180 g i ca. 50 min. til de er møre, og fjerne herefter skrællen.
Du kan i stedet skrælle kartoflerne, skære dem i store stykker og koge dem møre i vand på ca. 30 minutter. Men du får den bedste smag ud af kartoflerne ved at bage dem i ovnen.
Mos kartoflerne med en gaffel i en stor skål.
Bland æg, kokosblomstsukker, birkesød, avokadoolie, sorghum mel, bagepulver og pulver og kakaopulver og rør dejen godt sammen.
Hæld dejen i et smurt fad på ca. 40 x 40 cm. og bag kagen i en formvarmet ovn ved 180 grader i ca. 20-25 min.
Brug en tandstik, strikkepind e.l. til at checke, om kagen er gennembagt. Der må ikke hænge dej fast i pinden, højst lidt krummer..
Mens kagen bager, smeltes chokoladen i et vandbad. Rør birkesød efter smag i den smeltede chokolade.
Når du har taget de færdige brownies ud af ovnen, hældes den smeltede chokolade over i et jævnt, tyndt lag.
Lad din brownies køle af før udskæring og servering.
Bon appetit!
Iva